Meny
Sök

En kort paus under löprundan

Hur många av er tillåter inte er själva att stanna till, hämta andan eller bara njuta av stunden, under era löprundor?

Det är så ofta jag hör om det här – att en inte vill stanna, för då känns passet meningslöst och att resultat uteblir osv osv. Dumheter säger jag. Vem är det som säger att det är meningslöst? Förmodligen bara du själv. Min teori är lite som denna, hellre att du stannar flera gånger under ditt pass än att du inte springer alls. Är ni med på vad jag menar? Har jag inte rätt?

Vi måste sluta nedvärdera oss själva, istället ska vi fokusera på vad vi gör. Inte vad vi inte gör. Du kanske behöver stanna, tempot behöver kanske regleras för att du ska kunna fullfölja din runda. Eller vad vet jag. Och vem vet, den där korta pausen du gör är kanske anledningen till att du springer din längsta distans just den dagen. Tänk på det!

Jag

Jag stannar ofta till under mina pass (inte alltid men ibland), kanske inte just för att stå stilla och bara vara, ibland händer det också men ofta passar jag på att fotografera (ni vet, minnen måste skapas), hämtar andan en kort stund och skakar ur benen med en kort promenad. Som här, under min senaste löprunda – då stannade jag till en kort stund vid en närliggande sjö, satt mig ned och andades, sträckte ut benen och njöt av stunden och av att jag faktiskt gav mig själv en löprunda. Det är fina grejer det, trots att en stannar till ibland.

skog

Att skapa förändringar

Klockan ringer på morgonen och det första du gör är att dra djupa suckar över hur jobbigt det är, du gäspar och skulle hellre vilja dra täcket över dig och sova vidare. Det må vara, alla har vi våra dagar. Men stanna där.

Vi är vad vi känner och tänker

Hur vi än vrider och vänder på den meningen går den ej att ändra på. Det känslor vi har och de tankar vi tänker, det är dom som styr våra känslomässiga liv. Vare sig vi vill eller inte. Utifrån det kommer resultaten på hur det kommer bli.

Så för att fortsätta, väljer du att fortsätta dra djupa suckar över att alarmet återigen har ringt alldeles för tidigt och att du nog är lite för trött för att ens kliva upp den tiden – med alla säkerhet kommer resterande timmar under dagen kännas likadana. Sega, trötta och jobbiga. Känner du igen dig?

Nästa gång, hur märkligt det än må låta – försök att manipulera dig själv. Visst, trött och seg det får man vara ibland. Du vet livet liksom. Men vi kan lura oss själva, vi kan manipulera oss själva till förändring. Genom affirmationer. Du vet, när man byter ut ord och meningar som vår inre röst matar oss med hela tiden. Så istället för att dra djupa suckar ska du upprepa en positiv känsla istället – res dig upp, sätt dig på sängkanten, sträck på dig och säg till dig själv att det här kommer bli en bra dag.

Ju oftare du gör detta, upprepar affirmationen, ju snabbare blir det sanning.

Det är vi själva som skapar förändringarna – inställningen är a och o. 

Tänk på det!

18156847_10154399358401994_6837771263952757555_n

Onsdagslistan

Veckans serie
För att vara en icke serietittare ska jag säga att jag inte har någon serie på gång just nu, men jag vill se klart på SKAM den här veckan. Har sett några avsnitt på säsong 3 – så det är bara att fortsätta. Du kanske kan rekommendera en serie du tycker jag ska se?

Veckans podcast 
Det här med att lyssna på pod är jag däremot bättre på, det är ju så enkelt att lyssna – på väg till jobbet, när en är ute och springer, när en städar hemma osv. Den senaste podden jag lyssnade på var Styrkebyrån – med ett avsnitt som handlar om periodisering. 

Veckans träning 
Onsdag idag, så veckans planerade pass är inte avklarade ännu. Men ett gympass igår har i alla fall avverkats, härligt det! Annars är det löpning, löpning och åter löpning på schemat.

Veckans bästa 
Att veckans mitt är nådd och helgen på intåg. Har haft en trött period nu ett tag, vet inte om det beror på våren och dess väderomslag eller om det bara varit lite mycket. Hoppas ytterligare en långhelg kan råda bot på det.

Veckans mat 
Varierat – som alltid. Lunchen serveras som vanligt på jobbet och middagarna hemma har bestått av både fisk, soppa och kyckling. Gott!

Veckans nyhet 
Att jag outade min nyhet om att jag nu startar upp en löpgrupp här i Sundsvall – här kan ni anmäla er. Kom igen, det kommer bli roligt! Vi gör det tillsammans.

I helgen 
De sista dagarna i april kommer spenderas söderöver, med nya miljöer och trevligt sällskap.

Veckans mobilbild 
En bild från i helgen, då jag spenderade dagarna utomhus, med korvgrillning, sol i ögonen och massa familjehäng ↓

peak

Lyfta skrot innan alla har vaknat

Du ställer klockan på 05.10, strax därefter har du klivit upp, du gnuggar sömnen ur ögonen, du sträcker en aning på dig innan du byter om och gör dig redo för ett pass på gymmet. Innan alla andra har vaknat. Det är tisdag. Det regnar.

Morgonens gympass

Hur jobbigt den än må vara ibland, inte alltid, att kliva upp innan fåglarna ens vaknat till liv är det otroligt skönt att traska över tröskeln på ett nästintill tomt gym och avklara dagens träningspass. Det sätter ribban för resten av dagen. Känslan liksom.

Imorse var en sådan morgon, jag var på gymmet strax innan 06.00, där gjorde jag ett bra helkroppspass på cirka 45 minuter – åkte sedan hem, åt en god frukost och levererade sedan en grymt bra dag.

Hur var din morgon? Hur valde du att starta den?

Passet i sin enkelhet:
Stående rodd / Militärpress / Benböj x 4
Russian twist 30 sek x 3
Stående plankan med benindrag 30 sek x 3

Image-1

De senaste bilderna från mobilen

Är det något jag gör mycket och ofta, så är det att fota. Numer som oftast med min iphone då jag tycker att kameran är riktigt riktigt bra. Men många gånger har jag ingen chans i världen att visa er alla bilder – men här kommer det ett gäng;

Mina senaste dagar i bilder

Mimmi

Sveriges geografiska mittpunkt besöktes förra helgen. Såå himla fint ställe.

ImageMimmi1Lunchen i söndags käkades utomhus, i stugan. Livskvalité. En massa frisk luft och familjehäng, det är fint det.

stuganLugna stunder i solen med den här utsikten har gjorts. Så härligt.

solnedgångHar jag inte spenderat tiden i stugan och mått gott så har jag gjort detsamma hemma, i min alldeles egna perfekta lägenhet. Med en enastående utsikt som jag aldrig kommer få nog av.

löpningJag har sprungit i både storm, solsken och kyliga morgnar.

Summa summarum, det har blivit en hel del frisk luft. På alla sätt och vis. Vilket inte är något jag klagar över, tvärtom.

Hur har era sista dagar varit?

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg