Vårkonvent på Ego i Sundsvall

Det är lördag morgon och återigen är det dags för mig att gå på ett träningsevent – denna gången på ett vårkonvent i samarbete med Ego Storgatan och Barncancerfonden här i Sundsvall. Ego bjuder upp till ett flertal gruppträningspass, föreläsningar och enskilda fokuspass – såsom en kurs i benböjsteknik bland annat.

Linus Johansson som jag redan förra veckan fick, när jag var på #STHLMheartbeat, chansen att möta är gästinstruktör denna lördagen och jag ska ta tillfället i akt att testa Linus pass – Soma Moves, som jag inte hann med förra lördagen samt gå på hans föreläsning som handlar om Rätt hållning och Rätt stretch.

Yoga – think outside the box

 

Image-1

Utöver Linus Soma Mind och tillika föreläsning ska jag gå helt utanför mina egna ramar. Jag ska gå på Yoga. Vilket jag såå länge sagt att jag borde göra och vill göra. Men de där käpparna “eh, det där är inget för mig”, “eh, jag är alldeles för stel” har satt stopp på hjulen. Så jag har helt enkelt inte tagit mig iväg. Men idag.

Idag ska jag gå på hela två pass – Happy Hipps och ett yogapass för nybörjare. Två pass – kanske lite magstarkt såhär i början men jag testar. Jag tycker det ska bli oerhört spännande. Lovar att berätta sedan hur känslan var.

Image

Inget fokus på svett och massa grispass idag med andra ord – idag fokuserar jag helt på att andas rätt med ett fokuserat inre, tänja och slappna av. Ja, ibland bara måste en gå helt utanför ramarna. Vad gör du idag?

Tabatatorsdag nr. 3

Tänka sig att 30 minuter intensiv träning kan vara sååå enormt svettigt. Sådär att musklerna svider. Men mer behövs liksom inte – varför krångla till det tänker jag? En halvtimme är något jag tror varje människa har att prioritera på något som faktiskt kroppen mår oförskämt bra av. Tror inte du det?

Tabatatorsdag nr. 3

Jag, mina ena syster och hennes man träffas upp varje torsdag – svettas tillsammans på ett tabatapass, och gemenskap – Ja ni vet ju vad jag tycker om det? Så himla kul! win win….

Passet var upplagt såhär igår:

Tabata 1.
Thrusters

Tabata 2. 
Rygglyft/diagonala rygglyft

Tabata 3. 
Skridskohopp

Tabata 4. 
Klättrande planka

Tabata 5. 
Stående rodd (breda och smala)

Tabata 6. 
Box jump

Image

Det jag gillar skarpt med tabata-intervaller, är att det inte alls kräver många redskap plus att man kan få ett riktig riktigt bra pass genomfört på 30 minuter eller mindre. Har man tidspress rekommenderar jag tabata varmt.

Brukar du köra tabata-intervaller? Kanske har du ett favoritpass du vill dela med dig av? 

SATS – Barre Toning på #STHLMheartbeat

Vi måste prata om något riktigt riktigt roligt – Barre Toning! Jaha tänker ni, vad är det? Eller ni kanske har stenkoll?

Barre Toning

Innan jag deltog på Sofias (uppochhoppa) fantastiska event, STHLMheartbeat, i lördags hade jag ingen som helst aning om vad det här egentligen var. Jag hade nog hört talas om det – men det var inte mer än så.

sats sats1Bilder lånade från Träningsevent.se – Här presenterar Sofia Fredrik som ska hålla passet och han i sin tur berättar om passet

“En enkel styrkeklass vid barre-stången som består av funktionella grundrörelser för ben och rumpa”

Jo jag tackar!! Träningsvärken i just ben och rumpa var inte att leka med. Det är först idag, torsdag, som jag känner att benen och rumpan åter är på banan. Men passet då: Som sagt, det var ett enkelt (men sjukt jobbigt – mjölksyran sprutade ur öronen på mig) och funktionellt pass som var riktigt riktigt roligt. Ett annorlunda sätta att träna styrka på, helt enkelt!

Vill du se en kort video om hur ett pass kan gå till, klicka då på den här länken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag och Emmi kör hårt, i slutet på passet. Bild lånad från Emma.

Hade jag bott i en stad som hade SATS-gymmen skulle detta vara ett pass jag faktiskt skulle återvända till. Har du möjlighet, testa! Om du inte redan har gjort det? Berätta om din upplevelse i sådana fall!

 

Göteborgsvarvet – Jag antar utmaningen

Okej! Efter det här är det stopp. Nu har jag tillräckligt med fantastiska utmaningar att genomföra i år. Men den här utmaningen toppar nog listan över det jag saker jag ser fram emot mest – tillsammans med Salomon 27k i Åre. Kul kommer det bli!

En Facebook-konversation blev till löpsnack – löpsnack blev till Göteborgsvarvetpepp – Göteborgsvarvetpepp blev till en anmälan och en inbokad födelsedagshelg i Göteborg tillsammans med Ida och Malin. Gött som dom säger där nere!

Göteborgsvarvet

Jag antog Sälen 22 km förra året, utan att nämnvärt ha tränat inför det – jag klarade det loppet med bravur och känner faktiskt redan nu – att Göteborgsvaret också är något jag borde klara. Eller hur? Ni tror väl på mig?

Har jag någon/några läsare som ska springa?

gbg

 

Löpsäsongen är officiellt igång

Jag springer året om – vilket jag gillar att göra. Oavsett väderförhållanden. Jag känner att jag vill hålla löpningen igång, hela året, för att inte behöva “börja om” när den “riktiga” säsongen drar igång. Ja, ni fattar! I år har längdskidorna fått tagit plats – inte mig alls emot, tvärtom. Men nu längtar jag löpning och framför allt att komma igång med träningen inför alla lopp jag ska springa.

Löpsäsongen är officiellt igång

Premiärturen på 2017 löpsäsong är nu härmed invigd. HURRA HURRA. Alltmer kommer handla om löpning här inne och ingen är lyckligare än jag för det. Du med hoppas jag? Jag knöt på mig skorna och gav mig iväg.

bild1

Men skidorna då – vad har dom haft för inverkan?

Konditionen har nötts ändå – att åka längdskidor kräver sitt kan jag meddela. Träningen har utförts utomhus – oavsett väder. Det är något jag känner mig mest nöjd över – det är nämligen det jag strävar efter, varje år – att träna utomhus. Jag har lyckats! De få löpturerna jag faktiskt tagit i vinter har inte märkts någon större skillnad på, tvärtom! Benen har varit pigga och löpningen har känts lätt. Så summa summarum – Alla timmar på längdskidorna har gett resultat.

Men nu blir det fokus löpning! Du hänger väl med? 

Premiärturen landade på 11 relativt snabba kilometer – tillsammans med en vän och hennes sambo! Umgänge när det är som bäst. En härlig kvällsrunda genom Sundsvall stad. Uppdatering om lite smått och gott – när en inte träffats på länge finns det mycket att prata om. Dagsljus blev till mörker och tisdagskvällen blev riktigt riktigt bra. Nu kör vi!

bild2

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg

Isikost

Rotera enheten

Gå till shop