Meny
Sök

Att skapa förändringar

Klockan ringer på morgonen och det första du gör är att dra djupa suckar över hur jobbigt det är, du gäspar och skulle hellre vilja dra täcket över dig och sova vidare. Det må vara, alla har vi våra dagar. Men stanna där.

Vi är vad vi känner och tänker

Hur vi än vrider och vänder på den meningen går den ej att ändra på. Det känslor vi har och de tankar vi tänker, det är dom som styr våra känslomässiga liv. Vare sig vi vill eller inte. Utifrån det kommer resultaten på hur det kommer bli.

Så för att fortsätta, väljer du att fortsätta dra djupa suckar över att alarmet återigen har ringt alldeles för tidigt och att du nog är lite för trött för att ens kliva upp den tiden – med alla säkerhet kommer resterande timmar under dagen kännas likadana. Sega, trötta och jobbiga. Känner du igen dig?

Nästa gång, hur märkligt det än må låta – försök att manipulera dig själv. Visst, trött och seg det får man vara ibland. Du vet livet liksom. Men vi kan lura oss själva, vi kan manipulera oss själva till förändring. Genom affirmationer. Du vet, när man byter ut ord och meningar som vår inre röst matar oss med hela tiden. Så istället för att dra djupa suckar ska du upprepa en positiv känsla istället – res dig upp, sätt dig på sängkanten, sträck på dig och säg till dig själv att det här kommer bli en bra dag.

Ju oftare du gör detta, upprepar affirmationen, ju snabbare blir det sanning.

Det är vi själva som skapar förändringarna – inställningen är a och o. 

Tänk på det!

18156847_10154399358401994_6837771263952757555_n

Onsdagslistan

Veckans serie
För att vara en icke serietittare ska jag säga att jag inte har någon serie på gång just nu, men jag vill se klart på SKAM den här veckan. Har sett några avsnitt på säsong 3 – så det är bara att fortsätta. Du kanske kan rekommendera en serie du tycker jag ska se?

Veckans podcast 
Det här med att lyssna på pod är jag däremot bättre på, det är ju så enkelt att lyssna – på väg till jobbet, när en är ute och springer, när en städar hemma osv. Den senaste podden jag lyssnade på var Styrkebyrån – med ett avsnitt som handlar om periodisering. 

Veckans träning 
Onsdag idag, så veckans planerade pass är inte avklarade ännu. Men ett gympass igår har i alla fall avverkats, härligt det! Annars är det löpning, löpning och åter löpning på schemat.

Veckans bästa 
Att veckans mitt är nådd och helgen på intåg. Har haft en trött period nu ett tag, vet inte om det beror på våren och dess väderomslag eller om det bara varit lite mycket. Hoppas ytterligare en långhelg kan råda bot på det.

Veckans mat 
Varierat – som alltid. Lunchen serveras som vanligt på jobbet och middagarna hemma har bestått av både fisk, soppa och kyckling. Gott!

Veckans nyhet 
Att jag outade min nyhet om att jag nu startar upp en löpgrupp här i Sundsvall – här kan ni anmäla er. Kom igen, det kommer bli roligt! Vi gör det tillsammans.

I helgen 
De sista dagarna i april kommer spenderas söderöver, med nya miljöer och trevligt sällskap.

Veckans mobilbild 
En bild från i helgen, då jag spenderade dagarna utomhus, med korvgrillning, sol i ögonen och massa familjehäng ↓

peak

Lyfta skrot innan alla har vaknat

Du ställer klockan på 05.10, strax därefter har du klivit upp, du gnuggar sömnen ur ögonen, du sträcker en aning på dig innan du byter om och gör dig redo för ett pass på gymmet. Innan alla andra har vaknat. Det är tisdag. Det regnar.

Morgonens gympass

Hur jobbigt den än må vara ibland, inte alltid, att kliva upp innan fåglarna ens vaknat till liv är det otroligt skönt att traska över tröskeln på ett nästintill tomt gym och avklara dagens träningspass. Det sätter ribban för resten av dagen. Känslan liksom.

Imorse var en sådan morgon, jag var på gymmet strax innan 06.00, där gjorde jag ett bra helkroppspass på cirka 45 minuter – åkte sedan hem, åt en god frukost och levererade sedan en grymt bra dag.

Hur var din morgon? Hur valde du att starta den?

Passet i sin enkelhet:
Stående rodd / Militärpress / Benböj x 4
Russian twist 30 sek x 3
Stående plankan med benindrag 30 sek x 3

Image-1

De senaste bilderna från mobilen

Är det något jag gör mycket och ofta, så är det att fota. Numer som oftast med min iphone då jag tycker att kameran är riktigt riktigt bra. Men många gånger har jag ingen chans i världen att visa er alla bilder – men här kommer det ett gäng;

Mina senaste dagar i bilder

Mimmi

Sveriges geografiska mittpunkt besöktes förra helgen. Såå himla fint ställe.

ImageMimmi1Lunchen i söndags käkades utomhus, i stugan. Livskvalité. En massa frisk luft och familjehäng, det är fint det.

stuganLugna stunder i solen med den här utsikten har gjorts. Så härligt.

solnedgångHar jag inte spenderat tiden i stugan och mått gott så har jag gjort detsamma hemma, i min alldeles egna perfekta lägenhet. Med en enastående utsikt som jag aldrig kommer få nog av.

löpningJag har sprungit i både storm, solsken och kyliga morgnar.

Summa summarum, det har blivit en hel del frisk luft. På alla sätt och vis. Vilket inte är något jag klagar över, tvärtom.

Hur har era sista dagar varit?

Tjugosex dagar kvar till Göteborgsvarvet.

Min kollega tillika vän Ida påminde mig om Göteborgsvarvet i helgen – och idag måndag är det exakt tjugosex dagar kvar. Mindre än en månad med andra ord. Lika många dagar är det till min födelsedag. Alltså, ja! Jag firar min 31-åriga födelsedag med att springa en halvmara. Ett lite annorlunda sätt att fira sin födelsedag på, kanske. Men jag tänker, vilken fin grej ändå. Jag blir liksom lite pirrig av bara tanken.

Mitt första Göteborgsvarv

Lika pirrig av vetskapen att jag firar min födelsedag med en halvmara, lika pirrig blir jag av att jag ska göra det över huvud taget. Springa mitt livs första Göteborgsvarv liksom. Inte min första halvmara. Men den första halvmaran som springs genom en stad och inte på ett fjäll. Shit! Tjugosex dagar kvar. Göteborg, här kommer jag.

Att helgen sedan fortsätter spenderas tillsammans med Ida och Malin gör inte alls känslan sämre, tvärtom! Jag bara längtar ännu mer. Och vet ni – tänka sig vad den här bloggen har gjort ändå. Utan den hade jag aldrig spenderat helgen i Göteborg med dessa två pinglor. Lyllo mig.

Image (1)_FotorKänslan när jag hade sprungit mitt livs första halvmara, under ett träningspass år 2015. Den känslan.

IMG_0390En annan känsla, om än lite bättre – när jag korsade mållinjen på Sälen Fjällmaraton (22km), förra året i augusti.

Den där löpningen alltså! 

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg