Meny
Sök

Italiensk köttfärspaj

I mitt senaste inlägg blev ni varse om att jag legat hemma en vecka och scrollat runt bland matbloggar och med det blivit sjukt sugen på att laga mat och baka. Samt att jag föll för två recept som jag under veckan har testat. Det första receptet handlade om mat, närmare bestämt, – en paj.

Italiensk köttfärspaj med inspiration från Jennys matblogg 

Jag kopierade Jennys recept rakt av och det skulle visa sig bli en succé., som jag givetvis måste tipsa er om.

paj

Det här behöver du:
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
125 gram smör

Fyllning: 
400-500 gram blandfärs
1 liten finhackad gul lök (detta uteslöt jag)
1 pressad vitlöksklyfta
2 1/2 dl creme fraiche (paprika och chili)
1/2 burk strimlade soltorkade tomater
1/2 burk stjärnfria oliver
1 msk oxfond/köttfond (jag tog en köttbuljongstärning)
1 msk chilisås
1/2 msk soya
salt och peppar

Topping: 
1 mozzarellaboll
1 näve körsbärstomater
1/2  burk stjärnfria oliver
1/2 burk strimlade soltorkade tomater

paj1

För att göra pajen:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smöret, de kalla vattnet och mjölet i en bunke. Arbeta ihop allt till en följsam deg. Tryck sedan ut degen i en pajform och picka den med en gaffel och förgrädda den sedan i cirka 10 minuter. Medan tillagar du fyllningen. Hetta upp stekpannan och vänd sedan ned färsen, låt den stekas klart och tillsätt sedan créme fraichen, sojan samt buljongtärningen. Låt detta sjuda en kort stund innan du tillsätter oliverna, paprikan och de soltorkade tomaterna. Fyll upp pajskalet med fyllningen, garnera med mozzarellan och resterande topping och grädda sedan allt i cirka 30-35 minuter.
Smaklig måltid! 

paj2

KOMMENTARER



  1. Mari Eriksson

    Riktigt gott! :)

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg