Meny
Sök

Racereport – Göteborgsvarvet 2017

Okej mina vänner! Egentligen är jag alldeles för trött för att över huvud taget tänka klart och knåpa ihop en vettig racereport från gårdagen. Men jag försöker ändå – får dock se om den blir klar.

Göteborgsvarvet 2017

Allt började i torsdags när jag anlände till Ida i Göteborg, en varmt kokande stad väntade och värmen slog ut mig rätt rejält. Kontraster från att ha åkt från ett 4-gradigt Sundsvall. Det fokuserades på vätska och ladda så bra med allt annat som tillhör.

Fredagen kom och vi mötte upp Malin. Vi strosade runt på Svenska Mässan där det rådde löparfeber, drack kaffe med snabbfötter-Kenth och laddade sedan med ännu mer vätska och en två-rätters utsökt middag. En tidig kväll med nerverna utanpå blev det.

Lördagen stundade, tillika min födelsedag – dagen då allt skulle hända. Det jag och närmare 60.000 andra väntat så länge på! Göteborgsvarvet. Två frukostar senare och sådär lagom efter 13-tiden anlände vi till startområdet. Vädret hade lovat 27 grader och sol, vilket vi bävat länge inför. Men, vi hade tur. Molnen drog in och graderna sjunk. Tack!

Ida och Malin gav sig iväg, nästan 1,5 före innan jag själv startade. Min start gick 16.00. Nerverna gjorde sitt. Jag var sjukligt nervös. Vet att jag strax innan start mumlade för mig själv “låt oss få det här undanstökat nu”. Sedan var jag iväg.

Genom Slottsskogen, där hundratals människor hejade fram oss. Jag njöt. Löpstegen kändes lätta och kilometrarna försvann en efter en. High-fivade med några kids innan jag tog den lätta lutningen upp på första bron. Allt kändes riktigt bra.

In på Hissingen, den långa sträckan jag blivit förvarnad skulle kunna kännas en aningens tråkig. Den flöt på bra, hejarop, applåder, kalla duschar, vatten och en härlig dag tog mig fram på lätta ben. Den första milen var avverkad, den bästa milen någonsin. Kanske inte tidsmässigt, men känslomässigt. Och det vet vi ju, är det viktigaste! Eller hur? Skulle det fortsätta såhär kunde det gå riktigt riktigt bra, jag hade så mkt energi.

Men…. en halv mugg med sportdryck skulle sätta stopp för det. Min mage gav upp, skrek att jag skulle sluta och en bajamaja skulle ha varit likt en guldmedalj i detta läge. Men jag bet ihop, saktade markant ner på tempot och insåg, att den där braiga känslan ej skulle återfinna sig. Jag fick stanna till, andas och sedan promenera i nästan 5 min innan jag kände mig någorlunda ok igen. Här var jag på andra sidan Götaälvsbron någonstans.

Upp på avenyn och nu återstod det nästan 5 km. En lång seg väg som faktiskt kom att bli den värsta sträckan på hela loppet. En kall cola och pommes hade suttit fint där och då. Jag promenerade igen. Ville bara i mål.

Vändningen på aveny gick bra och sedan blev det in på Vasagatan, men det gick långsamt. Jag körde springa-gå-metoden. Hejaropen och lördagens folkfest fick mig att fortsätta.

2 km kvar och här fick jag så smått en uns av energi tillbaka. Jag skulle fixa det. High-fivade med ytterligare några barn, allt för att fylla på med positiv energi. Nuuuuu är det nära, ni kommer klaras det ljöd det på många ställen. Musik spelades och målområdet närmade sig.

Jag sprang in på idrottsplatsen, la i den sista växeln och fokuserade på mållinjen. Hörde Ida och Malins peppande ord från läktaren. Jag log.

Jag var i MÅL – med händerna i skyn!!!

IMG_6015

En lördag, en födelsedag med energi, folkfest och glädje. Tack! Hade det inte varit för sprortdrycken hade nog mycket sett annorlunda ut, men jag är galet nöjd. Sjukt stolt över mig själv. Jag har sprungit mitt första Göteborgsvarv. Vem vet, vi kanske ses igen…

IMG_6002
KOMMENTARER 1. Ida (Träningsblogga)

  Underbart Mari! Du är så grym!! :)

 2. www.camillalind.se

  Grattis, bra jobbat!!

 3. Mari Eriksson

  Tack ❤

 4. Mari Eriksson

  Detsamma vännen, bra jobbat och tack än en gång för i helgen ❤

 5. Trail & Inspiration http://www.trailinspiration.se

  Sjukt bra kämpat och vi ska vara toknöjda allihop. Grymma är vi!!! :-)
  Kram M

 6. Mari Eriksson

  Eller hur 😊 Sjukt bra jobbat!!

 7. www.lopningenochjag.wordpress.com

  Grymt jobbat Mari!! 😀

 8. Mari Eriksson

  Detsamma, heja oss :)

 9. Johanna -blogg.traninglopninglycka.se

  Grymt jobbat :)

 10. Mari Eriksson

  Tack 😊

 11. Mari Eriksson

  Tack snälla du!

 12. Natalie

  Visst var det en fin medalj. Jag gjorde mig oxå förtjänat av en 😊

 13. Mari Eriksson

  Eller hur, en himla fin medalj att få :) Vad kul, hoppas du hade en fin dag!

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg