Meny
Sök

Vårt midsommarfirande

sienna lovelia_marie

Hejsan.

Här kommer några foton från vårt midsommarfirande. Det blev en mysig dag med familjen. Vi tog vår Volkswagenbuss till Kneippbyn där det stod att det skulle vara midsommarfirande mellan 12.00-17.00. Vi kom dit runt 14.30 och då går jag och frågar vart de firar men fick informationen att de inte visste något på flera håll. Efter telefonsamtal så får jag beskedet att firandet varit mellan 12.00-14.00 så löften om att barnen äntligen skulle få träffa Pippi gick i stöpet. Kändes ju tråkigt eftersom vi verkligen boostat upp barnen med tanken om att få träffa sin idol. Det blev mysigt i alla fall. Som ni ser så dansade vi ensamma runt midsommarstången så utrymme fanns det gott om och likaså kärlek. Barnen fick leka där och efteråt så gick vi till bussen och åt lite godis och somnade med bussdörren öppen. Det var en skön tupplur. När jag vaknade så var vi ensamma kvar på parkeringen. Hemma åt vi jordgubbar med grädde och socker. Jag och Michel kollade på dokumentären What the healt på Netflix när barnen somnat. Ett bra tips om du liksom jag gillar dokumentärer.

När vi slutligen gick och la oss så sa jag “Det blev ju en supermysig dag!” och Michel höll med. Det är ju inte så ofta vi bara kopplar av och kan lägga oss för att sova så där mitt på dagen.

 

Glad midsommar

Midsommardröm Marie Plosjo

Hejsan kära ni.

Hoppas att sommaren börjat bra för er. Är på Gotland fortfarande och njuter av sommarens ljusa dagar.

Hela familjen har tagit några vändor med vår kära Volkswagenbuss. Hamnar rätt ofta på Kneippbyn eftersom vi har säsongskort där och det är en fantastisk lekpark för barnen som de blir överlyckliga över att besöka.

Den 2:e Juli börjar Almedalsveckan och därefter kommer en veckas uppehåll innan det är dags för Stockholmsveckan, sen kommer Medeltidsveckan och i augusti så kommer Gotland Art week. Att säga att sommaren är högsäsong för oss när det handlar om jobb är att ta i, i underkant.

Sen kommer ju en helt underbar överraskning i augusti då min syster har fått beräknat att hennes lilla bebis ska komma. Det är så spännande och jag är så glad för hennes skull.

Vi kommer ha några större vernissage-dagar nu i sommar som jag kommer uppdatera på www.sliceoflife.se:s hemsida. Håller därför på att måla så fort tillfälle ges. Inte helt lätt att få dygnets timmar att räcka till.

Den fantastiskt vackra klänningen som jag har på mig är från www.lavendettaclothing.se/. Har sökt länge efter den perfekta hippieklänningen och blev så himla glad när jag fick hem den och den satt perfekt. Materialet är tyngre och faller så snyggt. Ska ha på mig den i morgon när vi firar midsommar om vädret tillåter det. Vill slutligen passa på att önska er alla en riktigt härlig midsommar! Ett tips är att skippa alkoholen men om ni ändå ska dricka så hoppas jag ni är rädda om er.

7 Marie Plosjö Volkswagen buss Marie Plosjö konst 4 3 2 Marie Plosjö Marie Plosjö Mr Visby foundation

Tavlan här med Baggen (Arga Mr Visby enligt Peter Jakobsson som startat en stiftelse med min tavla som symbol) är en av mina senaste tavlor. Tavlan är såld precis som förra baggen. Kommer ni till Visby med båt så titta efter Mr Visby som är motivet på två stora välkomnstskyltar som sitter på vandrarhemmet Fängelset precis vid hamnen.

 

Ändrade planer

liten_bagge_marie

Idag skulle Lovelia gjort ett modelljobb för ett klädesmärke men eftersom det regnade så blev det framskjutet tills morgondagen. Så vi ändrade planeringen för dagen och nu har jag äntligen fått lite tid över att sitta vid datorn och blogga!

Många frågar mig hur jag hinner med allt. Svaret är helt enkelt att enligt majoriteten av människor skulle nog säga att de inte hunnit med i min sits men eftersom min sysselsättning innebär att jag kan vara flexibel och jobba när jag vill och kan så blir det fullt med aktiviteter från dess jag vaknar tills dess jag djupdyker ner i huvudkudden på natten. Har äran att kunna umgås med våra barn väldigt mycket och både jag och Michel försöker ta tillvara på tiden med våra kära skatter så mycket som möjligt. Någonstans är vi båda medvetna om att vi är äldre och därför kommer vi kanske inte ha samma ork som våra föräldrar har haft när våra barn är i tex 20-års åldern. Så vi komprimerar och maxar tiden som vi alla har till låns. Vill gärna att de ska uppleva så mycket som möjligt med oss. Personligen så är jag så tacksam för ALLT mina föräldrar har gjort för mig. Mina minnen från min barndom är fantastiska. De hittade alltid på något med mig och min syster. Om det så var en picknick, marknader, tivoli, djurparker. Alltid närvarande. Det är när man själv blir förälder som man inser hur hårt de jobbat för att jag skulle få det bra. Det är en fin tacksamhet som känns som honung och mjölk i själen.

Igår åkte vi med vår kära Volkswagenbuss till Kneipebyn. Lekte i Pippibyn och när Sienna vilade i bussen med Michel så gick jag och Lovelia och badade. Jag är verkligen inte en badkruka men brr det var kallt!

På fotot ovan står jag med tavlan Mr Visby. Inspirerad av tiden här på Gotland så klart. På fredag så bör en tryck på 2*2 meter komma hit. Det motivet kommer synas utanför murarna  vandrarhemmet Fängelset som är beläget precis där bilarna kör av båten. Så kommer ni hit till Gotland så lär ni se min bagge bland det första ni gör om ni inte sover det vill säga. Egokick delux!

Håller på att måla på några tavlor och har en del beställningar som jag måste bli klar med (typ igår) så är lite stressad för det. Ingen dålig stress, endast spännande stress.

vw

Lilla Sienna ligger och sover nu. Hon är en knasig liten filur. Springer och käkar kattmaten hela tiden. Vi springer så klart efter men nu börjar jag nästan tro att hon börjar gilla smaken. Hon spottar däremot ut allt från glass, kakor, godis och melon. Kattmat däremot mmmm! Hon älskar dessutom katterna så himla mycket att jag aldrig sett något liknande. Hon kanske var katt i ett tidigare liv?!

dixi happy

Idag har jag en tuff dag framför mig när det gäller 30 dagars squat challange. Ska nämligen göra 200 squats innan dagen är slut. Som jag skrivit tidigare så blir det att passa på när jag gör välling, efter toalettbesök och dylikt. 10 här och 10 där så ska det nog fungera.

En handbok för superhjältar

Dagarna går så snabbt att jag förväxlar veckor med dagar. Undrar varför det egentligen är så? Jag menar det är många som upplever att tiden går snabbare för varje år. Min kille har någon teori om det. Säger att det finns någon fakta bakom den teorin men jag har inte riktigt greppat den.

Idag har jag blivit ännu mer blond. Det känns kul med lite förändring. Vad händer i mitt liv då? Jo, jag har släppt lite nya illustrationer på Expressens Leva & Bo, vi har öppnat ett nytt galleri/loungebar på Skeppsbrogränd 8 i Visby. Det ligger på övre plan av restaurangen Monroe´s och bredvid Glassmagasinet som de flesta som besöker Visby känner till. Vi kommer försöka ha öppet så mycket som möjligt där under sommaren. Om ni vill besöka galleriet så är det alltid bra att ringa oss alternativt maila mig marie(at)sliceoflife.se så kan jag försöka se till att vara på plats. Annars håller jag mig aktiv med lek med våra barn, Går och joggar de små söta gatorna upp och ner här med vagn. Gör mina squats enligt min träningsapp.

lovelia_handbok

Idag blev Lovelia jätteglad då vi fick hem en mysig bok som heter Handbok för Superhjältar. En bok som jag ser fram att läsa för henne och Sienna. Det handlar om en tjej som blir mobbad som hittar en bok som beskriver hur man övar upp 1010 förmågor att bli en superhjälte.

Ni kan läsa mer om boken här:

https://handbokforsuperhjaltar.se/

illustrationer

Här kan ni hitta illustrationerna med olika budskap för endast 1500 kr. Det är fri frakt och ramen ingår.

http://www.expressen.se/leva-och-bo/anglavingar-och-trollslandor-nu-slapper-marie-plosjo-fem-fantastiska-tavlor/

 

Vistelsen i Las Vegas

tabort1tabort5 tabort4 tabort3 tabort2

Nu har vi äntligen börjat landa igen efter resan tillbaka från Las Vegas.

Vernissagen på galleriet Gallery of Music & Art var fantastisk. Det kom många nya så som äldre kunder och besökare. Några av modellerna som jag inspirerats av kom också vilket var superkul. Det kom en del “kändisar” och några fick jag på bild och andra ville vara anonyma vilket jag så klart måste respektera.

Vi hann utöver utställningen med att både sola och bada på morgontimmarna. En del shopping blev det också. Nytta och nöja förenat på bästa sätt.

När vi var i Las Vegas så hörde vi att det var 7 minusgrader på Gotland. Sa då till Michel att vi får se till att dra med oss värmen hit när vi kommer hem och det gjorde vi. Så i dagarna tre har vi nu kunnat njuta av högsommarvärme i idyllen. Målade till sent i natt så har ännu inte kommit ut men nu rycker barnen i mig så nu ska vi ut och leka.

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg