Meny
Sök

Galleri Slice of Life

22365600_1509906102436646_106754100782954428_n

Hej kära du.

Hoppas dagen börjat på bästa sätt! Det har hänt så himla mycket sedan sist jag lade upp något.

Den 19:e september så åkte vi hela familjen till Miami där vi hade några intressanta möten inför öppningar av galleri. Några dagar senare så passade vi på att förena nytta med nöje och tog lyxkryssaren Allure of the seas. Vi besökte Haiti, Jamaica och Mexico. Kan verkligen varmt rekommendera dessa kryssningsfartyg då så gott som allt ingår. Vi såg fantastiska vattenföreställningar, vi såg musikalen Mamma Mia, åt fantastisk mat. Blev uppassade hela tiden. Hytten städades 3 gånger om dagen (minst). Det har inte hänt sedan barnsben att man blivit så omhändertagen. Både jag och Michel fick mer sömn än vi fått på minst fem år. Så att vi laddade batterierna är en underdrift.

22255148_1558734444164648_6260488455091462783_o

Väl hemma igen så fortsatte vi våra projekt. Barnen har skolats in på förskolan och det har gått jättebra. Det har också gett mig mer möjlighet att jobba dagtid vilket har gjort mig mer effektiv.

22256866_1559579477413478_3635903601748350599_o

Den 25:e november så kommer galleri Slice of Life Göteborg att öppna upp dörrarna på Götabergsgatan 22. Är du intresserad av att komma så måste ni OSA då intresset att komma är högt. Här finns en facebooksida med mer information och möjlighet att OSA: https://www.facebook.com/events/1507426132636532/

Devon Almarinez flyger in från USA för att närvara för att visa sin konst. En fantastisk street art konstnär som ni har möjlighet att träffa alltså. Jag kommer också vara på plats med nya tavlor och hoppas vi ses där.

Andra öppningar av Slice of Life  är på Hotell Hallstaberg. Norrlands pärla och därefter fantastiska hotellet Savoy i Luleå. Detta sker innan årets slut. Precisa datum kommer framöver. Uppdaterar www.sliceoflife.se först.

Är du eller någon vän intresserad av att gå en målarkurs med ett helhetskoncept? Både möjlighet att måla, få konstnärsmaterial, en vistelse på Gotland på vandrarhemmet Fängelset samt lära sig tekniker och försäljningsknep. Mer information finns också på hemsidan.

 

22553089_1569864686384957_3064537963892604618_o

 

Här ser ni en av mina senaste tavlor som bör vara med på öppningen i Göteborg. Jag kallar henne för Frihetsgudinnan. Med styrka fyller hon lungorna, andas in, brer ut sig och blickar ut mot en fredlig framtid. Jag har målat med den ljus och tidståliga färgen Liquitex artist level och har detaljer i äkta guld. Storleken är 150*100 cm.

 

Idag är det lördag och det ska vi fira med en picknik med mackor och varm choklad med barnen.

Gute

Marie Plosjö art

God dagens kära du.

Hoppas dagen börjat bra. När jag vaknade så strålade solen utanför fönstret vilket var helt underbart då det varit ganska grått i ca en vecka. Hösten har verkligen kommit nu. Sitter vid middagsbordet och har en ny utsikt framför mig då vi flyttat till ett vackert hus med havsutsikt. Älskar att bo nära vattnet. Var för ovanlighetens skull ute och tog en promenad själv utan barnen igår kväll. Fick härliga minnen från tiden då jag bodde i Tyresö (i 20 års-åldern) och då ofta tog långa promenader som gav mig mycket utrymme att analysera mig själv och omvärlden. Är tacksam för jag alltid uppskattat naturen och kontakten med mig själv. Det är utvecklande. Förstår inte de som är rädda för att vara ensamma.

Ovanför här ser ni en av mina senaste tavlor som heter Gute. Den är 116*89 cm och målad med den tids och ljuståliga färgen Liquitex artist level. Blir glad när jag tittar på den och hoppas den även glädjer dig.

Det är så sällan jag ser till att få foton på mig själv nu förtiden så bjuder på en selfi. Apropå egentid ha ha.

Ska snart ha en vernissage i Göteborg där Slice of Life öppnar inom kort. Bor ni i närheten och vill komma på tillställningen så hör gärna av er till mig så försöker jag skriva upp dig på eventet.

Önskar en fortsatt härlig dag!

Kärlek ut i vida världen!

Marie Plosjö

www.sliceoflife.se

21433075_1533754806662612_3385509461978588062_n

Kvinnokroppen

freeyoursould_gicleetryck

Något som engagerar mig är kvinnoförtrycket som finns i vårt samhälle. Det speglas mycket i mina målningar som berättar en historia om mig, mina åsikter och känslor. Så många andra har porträtterat runda kvinnor vilket är normaliserat i konstens värld. Jag har själv aldrig varit mullig och jag har alltid älskat den vältränade kroppen så det är givet att jag målar kvinnokroppar baserat på mig.

Nyligen publicerades en artikel på Expressens Leva & Bo om mina nya målningar (gicleetryck) som kommer säljas där. Artikeln delades på facebook och på en av sidorna så trillade det in en hel del kommentarer.

Hör och häpna, det var helt plötsligt en massa män som hade något att säga om att kropparna. Kan vi inte bara komma överens om att om VI VILL FÖRÄNDRA människor sätt att behandla andra människor till ett mer accepterat samhälle måste börja med oss själva?!

Ett utdrag från facebook:

Lars Rask

Normala kvinnoideal Marie…

Slice of life Visby
Slice of life Visby Varför ska alltid någon typ av utseende bli mindre accepterat? Borde vi inte alla bli respekterade oavsett hur vi ser ut/väljer att se ut? Om jag konstnären (Marie) målar ut efter mina upplevelser i livet så är det naturligt att jag utgår från mig själv. Budskapet borde vara viktigare än att prata nedsättande om den här typen av utseende.
Lars Rask
Lars Rask Slice of life Visby absolut…tråkigt att detta driver utseendefixering där unga stressas mot att göra både det ena och det andra. Jag har själv en liten tös som jag inte vill ska stressas till div helt onaturliga ingrepp för att känna sig “fin” och duga i vardagen. Fin målning, du är duktig.
Slice of life Visby
Slice of life Visby Jag tror det första steget att förändra detta problem är att sluta kommentera utseenden oavsett hur människor ser ut och börja kommentera vad vi gör. Visa våra barn att vi inte dömer ut efter utseende utan efter vårt agerande.
Jörgen Claughton
Jörgen Claughton Lite feeling av att bysten inte riktigt ser ut så utan
Slice of life Visby
Slice of life Visby Lite en känsla av att vi människor inte heller har stora fjärilsvingar genom kroppen eller är rosa, röda eller blå. Det är en tavla/konst.
Stefan Lejon
Stefan Lejon Men fy så sexistiskt!!! (förlåt, såg nu att konstnären är en kvinna…då är det OK).”
MIN ANALYS
Om jag då ska analysera t.ex Lars Rasks kommentar lite krasst.
Jag förstår till fullo oron för våra framtida barn och just samma orsak har gjort att jag analyserat mig själv och min åsikt inom området väldigt mycket.
Vad är grunden till att kvinnor (framför allt kvinnor) blir bedömda efter det yttre?
Mitt svar är inte så enkelt som en enkel analys skulle peka på. Nej, det är inte så enkelt att vi bara kan sluta visa ett ideal för att förändra. Vi måste ända våra barns attityd gentemot varandra överlag.
Vi har olika utseenden!
I alla tider så har det funnits olika ideal!
Tror du att vi kan ända det existerande faktumet? Det tror inte jag.
Det vi kan förändra är vårt sätt att tilltala varandra. Både i verkliga livet och på nätet. Även om det är av god vilja när någon ska kritisera någons utseende för någon annans fördelar/vinning så sänder det ut signaler att ett visst typ av utseende är mindre bra än något annat.
Det signalerar också att utseendet är så himla viktigt att vi måste påtala det.
Varför fokuserar t.ex dessa människor som jag är säker på har en god vilja och ett gott uppsåt på att kommentera utseendet istället för budskapet eller tekniken? För att de själva oavsett om de vill det eller ej är påverkade och bidrar till olika ideal och därmed delar upp människor i vi och dom ännu en gång.
Låt oss säga att Lars som säger att han är orolig att hans dotter kommer växa upp med en press att se ut som de kropparna jag målat råkar se ut just på det sättet som vuxen. Tycker han och andra som har samma åsikter att det skulle vara okej om andra människor kommenterat så som han och övriga gjort om deras döttrar? Jag är också någons dotter! Jag har döttrar. Jag vet hur det känns och just dessa kommentarer ger mig kämparglöden att fortsätta att stå upp för den “fria kroppen, den fria rättigheten att få använda våra kroppar på det sätt som känns bäst för vart och en av oss”.
Om jag skulle ge vika för den rådande samhällsnormen att det är TABU att se ut på ett visst sätt så har jag förlorat kampen om lika rättigheter. Jag har varit på väg att ge upp flera gånger kan jag avslöja men jag peppar mig att fortsätta kampen. Jag måste stå upp för mig själv och övriga kvinnors rättigheter.
ALLA SKA BLI RESPEKTERADE OAVSETT UTSEENDE! 
För er andra som älskar konst med budskap och glädje så finns mina tryck här:
liten_flightoffantasy2017

Frihetsgudinnan

frihetsgudinnan

Hejsan fina!

Hoppas du mår bra. Jag har blandade känslor för tillfället inför hösten. Visst kan jag hantera hösten och vintern bättre nu än när jag var yngre men jag är en vår och sommarmänniska och lever upp då på alla sätt. Älskade att bo på Gran Canaria där det var sol året om. Kan inte alls förstå de som älskar hösten och vintern även om det finns vackra höstdagar och vinterdagar. De är färre än vackra sommardagar en bra sommar i Sverige om man säger så.

Har gjort två intervjuer på senare tid som överraskat mig på ett positivt sätt. Det är ytterst sällan man blir rätt citerad så är man van vid press så blir det till sist att man inte ens bryr sig om att säga till om småsaker. Småsaker som verkar stora för andra som inte är så vana vid media.

Vad är det sjukaste någon påstått om mig i media kanske någon undrar. En del saker är så sjuka och falska att jag inte ens tänker nämna det.

Några artiklar som är direkt falska är bland annat en artikel där det stod att jag hade bröst-implantat som var farliga varpå de citerade mig “Jag är inte orolig”. Helt falskt! Jag har inte ens de implantaten så varför skulle jag vara orolig?

En annan artikel där det stod att jag haft sex med en tjej. Det stämmer inte.

Att jag haft alkoholproblem stod det i någon artikel. Detta är befängt eftersom jag alltid varit väldigt hälsomedveten och har varit helnykterist i många år i mitt liv. Har med andra ord druckit väldigt lite alkohol.

En av de mest underliga artiklar jag läst om mig själv var att jag blev både blind och döv när jag skulle föda Lovelia.

Nu har inte de här två senaste artiklarna kommit ut ännu så kanske ska jag inte ropa hej ännu men jag håller hoppet uppe.

Vad tycker ni om tavlan som håller på att bli klar? Ska kalla den för Frihetsgudinnan. Målad med Liquitex artist level och äkta guld.

Sov så gott och skriv gärna något ord om du läser mitt inlägg.

Kram

Marie Plosjö

Liquitex artist level

karta_liquitex

Hej alla fina rara läsare!

Vi har haft några högljudda dagar. Mer än vanligt med en extra fyraåring i huset. Jag är ju “styvmormor” till Josefine som är lika gammal som Lovelia. Michels (min partner) dotter Sandra har varit på besök med sin dotter. Det är samtidigt Gotland Art Week. I tisdags besökte jag och Sandra med barnen Kneippbyn och i går så besökte vi Kotteland. Tjo och stim och så har jag målat på kvällarna efter det barnen somnat. Idag har jag varit med Liquitex och målat i Almedalen. Det var helt perfekt eftersom vädret idag var strålande! I morgon kommer jag vara på pats på Donnersgatan i Visby igen. Så titta gärna förbi om du befinner dig på Gotland. Där kan ni få testa att måla och få prover.

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg