Meny
Sök

Gotland Art Week

livetskalla_marie

Snart dags för Gotland Art Week. Mellan den 21-28 augusti så vallfärdas människor med passion för konsten till Gotland där det finns mängder av roliga aktiviteter.

Vi kommer ha öppet på Slice of Life som är beläget på Skeppsbrogränd 8 i Visby. Personal på plats mellan 12-15.00 och vi kan även komma dit vid andra tider om ni ringer innan. Michel: 0725-76 06 30.

Jag kommer demonstrera Liquitex artist level som är akrylfärgen som jag alltid jobbar med för att få tids och ljuståligt resultat.

Ni kan se en liten film från förra året då jag också demonstrerade färgen på Ridelius. Den här filmen som ni kan se via länken går varm på Gotlandsfärjorna: http://www.gotlandartweek.se/

liten_livetskalla liten__livetskalla

Här är tavlan som jag kallar “Livets källa”. Målad med Liquitex artist level. Duken är 150*100 cm.

 

Gervide gård

liten_siennas liten_l liten_s liten_hastar

Igår åkte hela familjen till Gervide Gård där barnen fick rida. De var överlyckliga på hästryggarna och mindre lyckliga när det var dags att åka. Sienna som har ett temperament utan dess like gallskrek för att uttrycka det rätt. Det är helt fantastiskt att ha två barn som är så olika varandra. Både till utseendet och till sättet. Lovelia har nästan alltid varit lite feg. Till hennes föräldrars glädje. Hon börjar ta igen det nu. Sienna är tvärt om en liten terrorist som hela tiden försöker komma på att hitta på något bus och är ganska orädd av sig. Sienna är mycket mer temperamentsfull och Lovelia anspelar mer på charmen.

Det kostade 100 kr för att låta de minsta ledas på hästen i 20 minuter. Väl värt! Gården var jättemysig med många härliga djur som gillade att bli klappade.

 

http://www.gervidegard.com/

Dagar att minnas så länge jag lever

DSC01392

DSC01545 20684208_10154616711452007_682411534_o  DSC01535alt2 DSC01443 DSC01539 DSC01544 marieJag har samlat på fantastiska minnen under sommaren som gått. Så många har pratat om dåligt väder men jag har upplevt mycket sol. Vet inte om det har legat i mitt sinnes natur att uppleva solen mer än andra eller om vi här på Gotland har fått så mycket mer sol än alla andra.

Vår kära Lovelia fyllde fyra år den 4:e augusti och det firades. Mina älskade vänner Jonna & Jessica kom bland annat för att hurra för henne. På kvällen så tog vi oss ut på Visbys gator och skrattade så vi kiknade av allt bus. Dagen därpå så hämtade vi bussen från servicen och åkte på en hippie tour. Första stoppet var vid Snäck där vi satt i bussen och åt en god lunch. Därefter körde vi vidare tills vi såg en avtagsväg mot en inbjudande strand. Ihrebaden bjöd på ett fantastiskt bad. Jag och Jessica sprang omkring och “lekte”. Filmade och flamsade. Jonna tog en liten siesta. Det kändes som att bada utomlands! Vi var sandiga om baken och håret var blött när vi gick tillbaka till min kära buss. Körde vidare och nästa stopp blev Blå lagunen. Kallare vatten men så vackert och uppfriskande. När vi sedan fortsatte vår resa så stannade vi en liten bit bort för att ta några foton på bussen med vacker utsikt innan vi puttrade fram längst med vägarna till Fårusunds Fästning där vi åt underbar mat. Jag åt en vegetarisk hamburgare. Vi ville inte missa solnedgången som skulle vara runt 20.50 så vi fortsatte vår resa mot Furillen där vi hann med att se stället i skymningsljus. Fick en härlig promenad innan vi körde mot Fridhem där vi tänkt att övernatta. Det blev inte riktigt så eftersom vi i en rondell i Visby råkade ut för att bussen tvärbromsade, slirade så en bil höll på att köra in i oss. Klockan var då vid midnatt så vi var skärrade och rädda eftersom vi inte visste hur mycket vi syntes innan vi hittade varningsblinkers. Slutligen så fick bussen bärgas bort och vi promenerade hem till vårt hem. Det var lite svårt att komma till ro då det var blandande känslor. Dagen var så magiskt det kan bli. Ni vet sådana där dagar som man minns till dödagar.

 

Nu är jag och barnen lite förkylda men sinnet är på topp och det är vädret också. Ska ut och ta del av Medeltidsveckan även om vi ska ta det lugnt.

Önskar er en härlig vecka!

Kram

Marie Plosjö

www.sliceoflife.se

 

Only you

livetskallaa

Hej kära läsare.

Det har hänt mycket senast sist. Det har ju både hunnit vara Almedalsveckan och Stockholmsveckan och några härliga tillställningar där jag kunnat stå utanför galleriet Slice of Life och måla. På dagarna har jag lekt med barnen och på kvällarna när de somnat så har jag målat. Har hämtat ny-pyntade VW-bussen som ni ser på bilden ovanför här. Den är så himla söt. Känner mig lycklig och stolt när jag långsamt kör fram på gatorna med den. Att den drar till sig nyfikna blickar är begripligt. Många kommer fram och vill ta foton på den och säger några vänliga ord. Den drar också till sig en del bittra människor vilket jag har väldigt svårt att förstå. Avundsjuka förmodligen. Ett exempel på det var när jag körde den igår och då körde knappt i 20 km/h och hastigheten på sträckan är 30. Jag kör alltid försiktigt och igår körde jag väldigt långsamt eftersom det var vid strandpromenaden och en del människor promenerade där. Då ser jag en kille korsa gatan så där 50 meter i från mig. Han saktar ner mitt på vägen så jag tänker i mitt positiva sinne att han vill något bra. Han börjar gå så långsamt så till sist när jag närmar mig honom så har han så gott som stannat mitt framför mig varpå jag lutar mig fram och ler, vinkar och undrar om han ska säga något kul. Han däremot blänger ögonen i mig och ser skitförbannad ut och gör tecken “sakta ner”. Skrattretande eftersom det kanske skulle passa att göra till de flesta här på gatorna men jag som är töntigt överförsiktig (vilket alla som jag känner vet) är inte rätt person att anta något annat om.

Idag så kommer min “styvson” Sebastian så ska snart dammsuga upp all kattmat, nudlar, kattsand och annat skit som våra små vildingar har kastat ut över golvet. Innan jag fick barn kunde jag aldrig ana att något som är så otroligt jobbigt kan vara värt det för kärleken till barnen är så stor. Att ta sig utom dörren kan ju ta flera timmar ibland. Ena ungen bajsar och skriker fääärid, den andra sätter sig i kattlådan och tycker bajskorvarna är mysiga lerklumpar, när man ordnat med den ena så står den andra vid vasken och fyller dunkar med vatten som sedan hälls ut över golvet och kläder vilket gör att man får leta nya kläder och sen börjar det om igen. Ungen tar kattmaten och äter den för att retas och sen lite bråk barnen emellan och så något glas som går sönder phu, never ending story!

Michel åkte iväg till Vegas för att hämta några sålda tavlor och leverera några andra precis innan Stockholmsvecka. Jag och barnen passade på att ha det mysigt. Åkte bland annat till Norrbys Museigård där de fick klappa djuren och leka. Jag hörde Zara Larssons “Only you” för första gången då och sedan dess har den gått varm.

Den här tavlan nedanför har jag gjort klar och nu heter den “Re-born”.

panyttfodd_r

Vårt midsommarfirande

sienna lovelia_marie

Hejsan.

Här kommer några foton från vårt midsommarfirande. Det blev en mysig dag med familjen. Vi tog vår Volkswagenbuss till Kneippbyn där det stod att det skulle vara midsommarfirande mellan 12.00-17.00. Vi kom dit runt 14.30 och då går jag och frågar vart de firar men fick informationen att de inte visste något på flera håll. Efter telefonsamtal så får jag beskedet att firandet varit mellan 12.00-14.00 så löften om att barnen äntligen skulle få träffa Pippi gick i stöpet. Kändes ju tråkigt eftersom vi verkligen boostat upp barnen med tanken om att få träffa sin idol. Det blev mysigt i alla fall. Som ni ser så dansade vi ensamma runt midsommarstången så utrymme fanns det gott om och likaså kärlek. Barnen fick leka där och efteråt så gick vi till bussen och åt lite godis och somnade med bussdörren öppen. Det var en skön tupplur. När jag vaknade så var vi ensamma kvar på parkeringen. Hemma åt vi jordgubbar med grädde och socker. Jag och Michel kollade på dokumentären What the healt på Netflix när barnen somnat. Ett bra tips om du liksom jag gillar dokumentärer.

När vi slutligen gick och la oss så sa jag “Det blev ju en supermysig dag!” och Michel höll med. Det är ju inte så ofta vi bara kopplar av och kan lägga oss för att sova så där mitt på dagen.

 

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg