Meny
Sök

Blåsig fredag

IMG_0325

Härlig bild från idag! Jisses vad det blåste, men vi svar envisa och tog oss ut ändå. Det blev en lång tur i skogen med mamma och Nellie som sällskap, sedan avslutade vi med lite mer seriös ridning i ridhuset. Dorano var väldigt taggad ute och jag kände att jag ville få igenom honom lite bättre eftersom att han vilade igår. Han kändes toppenfin i ridhuset, som vanligt!

IMG_0462 2

Även Delicato var kanonfin idag, tänk att man kan bli så glad av bra ridpass :) Jag har som sagt vloggat massor idag så ni kommer få se mer av min dag framöver. Imorgon kommer mamma ut igen och då har jag förhoppningsvis ännu fler fina bilder att bjuda på!

Nu ikväll har Axel och jag haft myskväll med tacos och idol, what’s new 😉 Älskar våra svenniga tacokvällar! Idag testade vi att byta ut köttfärsen mot vegetarisk färs, glädjande nog smakade det lika gott! Senaste året har jag mer och mer börjat tänka i vegetariska banor och numera drar jag mig för att äta kyckling och kött. Visst händer det fortfarande men jag vidgar mina vyer mer och mer i den vegetariska världen. Framöver kanske det blir helvego för min del, vi får väl se! Tar ett steg i taget så ser vi var vi hamnar :) Sedan i somras har jag också slutat med vanlig mjölk i kaffet och dricker istället Oatly iKaffe, som sagt små steg men ändå i rätt riktning.

Fredag

Har spenderat hela morgonen och förmiddagen vid Bromma Blocks, bilen var inne på service och däckbyte medan jag handlade lite julklappar i gallerian där. Nu är jag ute på Ekerö igen och mamma har anslutit sig, nu ska vi ner till stallet och ta hand om hästarna! Båda ska ridas :) Vloggar idag så ni kommer få se mer av denna dag inom kort! 


Igår var jag förresten inne på Dollar Store och gick loss! Gud så mycket bra och billiga saker haha. Bästa köpet var nog Nellies tomtedräkt inför jul och nya lakan. Enligt Nellie var bästa köpen hennes nya pipande ren (på bilden) och tuggbenen. 

Sol ute, sol i sinne

Vilket fantastiskt fint höstväder Sverige bjuder på denna vecka! Strålande sol och krispig kyla. Tur att båda hästarna har vilodag idag (=promenaddag ute i det fina vädret) så att vi alla får njuta lite extra av solen medan vi kan. Övriga planer idag är att åka till min revisor och hämta min företagspärm, därefter träffa en kompis och ha en riktig mystorsdag. Vi hörs under dagen!

IMG_9987

Superpass


Wow, Delicato var magisk idag!!! Så fin redan från start; perfekt i kontakten, självbärig och så lyhörd på mina signaler. Dagar som denna är hans energi verkligen helt fantastisk och känslan han ger är riktigt härlig. Guldstjärna! Vi har börjat nosa på slutor i både trav och galopp nu, väääldigr svaga men ändå en svag sluta. Tycker det är lättast att börja i skänkelvikning och sedan smyga om ställningen, så han ska förstå vad jag menar. Vi testade även lite byten idag och han gör det på hjälpen, ibland blir han ett efter bak och ibland blir dom rena. Huvudsaken är ändå att han försöker och någorlunda förstår vad jag vill! 

Sedan blev det ett lösgörande pass på Dorano följt av att linda upp ett berg med hoptrasslade och hopplösa lindor… Så tråkigt! Tur att allt blir roligare med en podd i lurarna, även att mocka leriga hagar som jag också gjorde idag (ni följer väl mig på Instagram Story? @ninasrader heter jag där, lägger upp massor från mina dagar!). 


Nu blir det kvällssnack i form av en skivad apelsin och kolla på Hela Sverige Bakar på TV4 Play. Mys! Jag blir så himla sötsugen efter maten och då är det perfekt med lite frukt och te (plus en och annan chokladbit när suget blir för stort)(inte blir det bättre heller av att kolla på Hela Sverige Bakar heller haha..)

Bett-tips? 


Stjärnorna igår! Båda var faktiskt riktigt fina. Delicato varierar jag betten på lite nu, tycker han blir bäst i kontakten av det. Varvar just nu mellan ett vanligt tredelat från Sprenger (det på bilden) och ett Golden Wing från Stüben, har även ett med fasta ringar från Sprenger som jag har använt förut men tycker nog dessa ändå funkar bäst. Har ni något bra bett-tips till en häst som kan bli lite stum i kontakten/lägga sig på? Delicato är verkligen inte det hela tiden och dom dagarna då han är med på noterna är han superfin i handen, men dagar då vi har lite mer att jobba igenom kommer den känslan fram. Länka gärna i kommentarsfältet om ni har något bra tips! :) 

Efter ridpassen igår klippte jag Delicato, äntligen! Han är ju redan klippt en gång i år men det har vuxit ut på nolltid så det var dags igen. Jag har ju ett samarbete med Lyckliga Fåret Skärsliperi som ser till att jag har bra maskiner och slipade skär. Blir så mycket lättare att klippa då! Dessutom är dom sladdlösa vilket är sjukt smidigt och skönt. 

Dorano fick gå ett lättare joggpass på träns igår, blir samma upplägg för honom även idag. Delicato och jag ska träna för Emma idag! Så nu ska jag ner till stallet och förbereda inför det :)

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg