Meny
Sök

Guldstjärna till båda hästarna

Denna oplanerade onsdag blev mysig ändå! Ebba fick förhinder och kunde inte komma och rida Delicato, så jag red istället :) Båda hästarna kändes riktigt fina idag! Delicato var väldigt lydig och mjuk från start, han tog halvhalterna och lyssnade verkligen superbra på mig hela tiden. Dorano red jag ett uppföljande pass efter gårdagens träning och han var helt magisk idag ❤️ Så sjukt fin i alla rörelser och det är så häftigt när jag kan styra honom med tanken i det allra svåraste; piaffen och passagen. Det känns som att han kan läsa mina tankar och han är så himla reglerbar och LYDIG. Dorano är varken överdrivet het eller det minsta lat, bara extremt lydig och gör precis det man ber honom om. Han ger verkligen sitt allt varje pass!

Nu kommer snart Axel och hans kompis hem hit, vi ska käka middag och bara hänga :) Har vloggat idag så snart kommer det upp ännu en video!

IMG_8558

 

Träningspass: Baksida lår

Igår kväll rev jag av ett pass på gymmet och det kändes riktigt bra! Jag har senaste 4 veckorna tränat minst en gång i veckan och min plan är att öka upp det till 2-3 gånger i veckan framöver. För mig handlar det mycket om att få in rutinen och det har varit bra att mjukstarta med ett pass i veckan för att inte gå ut för hårt och sedan tröttna och sluta. Dessa pass har jag främst fokuserat på baksida lår då det är ett område som vi ryttare ofta är svagare i. Även bröstrygg/axlar är ett sådant ställe som jag också fokuserar på vissa pass (inte just detta dock). Jag tränar för att bli en starkare ryttare och för att få en balans av styrka i kroppen vilket minskar risken för skador/smärta. Jag har tidigare fått ont i mina höfter emellanåt men så fort jag är noga med träningen försvinner det.

Tänkte dela med mig av mitt pass i sin helhet då jag har fått önskemål om detta av er:

  • Uppvärmning: 20-30 minuter crosstrainer, 10 i lutning och 10 i styrka (tror att det står för det)
  • Utfall 20 stycken med en 6 kg hantel i varje hand
  • Kettlebell swing 15 stycken med 12 kg kettlebell
  • Squats 15 stycken med 6 kg boll i handen som jag nuddar i marken och sedan kastar uppåt över huvudet
  • Sidoplanka med raka ben där jag lyfter det övre benet 15 gånger/sida
  • Står på alla fyra med knäna i golvet, lyfter upp ena benet 90 grader bakåt och sparkar uppåt 15 gånger/ben

Dessa övningar ovan repeterade jag sedan 3 gånger med samma vikter och samma antal repetitioner. Avslutade därefter med stretching :) Idag har jag träningsvärk i baksida lår och rumpa, det betyder att jag har gjort något rätt i alla fall! 😉 Hoppas ni får lite inspiration till er egna träning!

img_6594.jpg

Gammal bild men här ser ni några av redskapen jag använde under detta pass!

 

Ställer in

Nej hörni, det blir ingen Plantskole-träning för oss denna gång :( Snön vräker ner och ska fortsätta göra det både under dagen och natten, vågar verkligen inte ge mig ut på hala vägar med det dyrbaraste jag har bak i bussen. Även om jag själv kör försiktigt och sakta så finns det ju idioter som kör som dårar på vägarna hur väglaget än är (förstår mig inte på dom????). Även fast det är sjukt tråkigt att missa två roliga träningsdagar med Plantskole-gänget så känns det ändå rätt att stanna hemma.

Så, plötsligt fick jag två oplanerade dagar istället! Tänkte passa på och spela in videos till Youtube dessa dagar. En vlogg men även en annan video som jag hoppas ni kommer tycka är kul :) Ska rida ett pass på Dorano här hemma under dagen. Ebba skulle ta hand om Delicato och rida honom dessa två dagar jag skulle vara iväg, tänker att hon ändå får rida honom så kan jag hjälpa till från marken istället! Ebba har tränat för mig länge men har just nu ingen häst, så då är det roligt att låta henne få rida och utvecklas på Delicato när hon inte har en egen häst att rida på.

Om ni har något videoförslag på något kul ni vill se så får ni gärna lämna en kommentar! :)

img_1759.jpg

Ebba, Bizzan och jag på tävling! ❤️

Dagens träning

Vi kom både iväg säkert och hem säkert från dagens Lussan-tärning, trots busvädret! Dock har det börjat snöa ännu mer nu och ska fortsätta så hela natten, jag är osäker på om jag kommer komma iväg till morgondagens Plantskoleträning.. Får se imorgon hur läget är imorgon, jag vill inte riskera varken mitt eller Doranos liv för att åka på träning och som det ser ut nu är det idioti att ge sig ut på vägarna. Sååååå typiskt.. Har verkligen varit taggad på denna träning!

Hur som helst så fick vi ju till en träning idag med Lussan och Dorano kändes kanonfin. Vi höll det lite kort men intensivt för att inte nöta på i onödan, checkade av alla rörelser och jobbade lite extra på förberedelserna inför galoppiruetterna. När dom satt som en smäck gjorde jag några helpiruetter och idag kändes dom väldigt okomplicerade och fina. Tidigare har han ibland översamlat sig och liksom “fastnat” i samlingen men så upplever jag dom inte alls längre. Jag har jobbat på att kunna reglera storleken och ridit ganska stora piruetter i någon månad nu, vilket har gett resultat! Nu kan jag göra dom mindre men med bibehållen kontroll.

Han var även riktigt fin i piaff- och passagejobbet idag, jag kunde reglera passagen och boosta på med lite extra energi innan övergången ner till piaff. Då blir han så himla fin i piaffen och jag kan mest fokusera på att inte störa honom! Jag älskar verkligen hur mycket jag kan reglera Dorano med mitt säte, känner aldrig att jag blir klämmandes med skänkeln på honom utan kan verkligen koppla bort benen. Häftig känsla!

Har även kikat på lite utlandstävlingar som skulle vara aktuella att åka på nu i början av säsongen, finns både en i Polen och en i Belgien som har U25-klasser. Inte långt kvar till årets första start i så fall om det blir någon av dom!

IMG_9263

Nu ska jag ner och byta täcke på stjärnan och sedan riva av ett pass på gymmet!

Busväder

Idag blåser det STORM i Stockholm, nyss började det även yra ner snö från himlen så det är ett riktigt busväder ute. Jag har precis mockat och motionerat Delicato på lina, idag är det tisdag vilket innebär Lussan-träning! Vanligtvis tränar jag på kvällen men idag fick jag hoppa in på en tidigare tid, skönt med tanke på vädret att slippa åka i mörkret senare ikväll. Så, jag ska kila ner till stallet så fort jag har satt punkt för det här inlägget och åka iväg till Lussan! Sååå typiskt att det ska komma snö och blir skitväder när jag ska ut och åka med häst (imorgon ska jag ju åka till Plantskolan), det känns som att det alltid är så?! Får köra riktigt försiktigt både idag och imorgon.

Hoppas ni får en bra tisdag!

img_6672.jpg

Väldigt glad att jag har en så bra hästbuss och samarbetspartner som ALFAB, då känns det ändå säkrare att ge sig ut i olika typer av väder!

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg