Meny
Sök

Duktiga hästar!


Extra stor guldstjärna till denna killen idag! Han var verkligen superfin! Delicato har väldigt enkelt för sig rent tekniskt när det kommer till inlärning av rörelser, det jag snarare ständigt behöver jobba på är grundkänslan och kommunikationen. Att han bär sig själv, har en jämn och fin kontakt i handen, inte rusar iväg från mig utan väntar. Han har så mycket härlig energi vilket jag verkligen uppskattar men det gäller att få den på rätt saker. I galoppen till exempel så kan han liksom smyga iväg i tempot tills han tillslut har tappat bärigheten på sina bakben och faller isär, jag måste därför hela tiden hålla honom i ramen och själv bestämma tempot. När jag vill öka tempot ska det ske för att jag ber om det, inte för att han successivt faller isär och ökar av sig själv. Idag tycker jag han väntade fint på mig! 

Även Dorano gick superbra idag! Vi tränade för Lussan och checkade av det mesta som vi har i våra program vi kommer tävla nästa år. Nu gäller det att höja grundkvalitén i allt och få en stadigare grund. Vi lär ju fortfarande känna varandra och det måste få ta sin tid, därför är det skönt att ha vinterträningen på oss att verkligen bli trygga i alla rörelser. Till exempel så gör vi ju serierna väldigt enkelt och bra nu, men för att höja kvalitén ytterligare tränar jag nu på att göra så små hjälper som möjligt i serierna. Nästan bara tänka byte i varje så ska det ske, vilket det faktiskt gör! Otroligt häftigt när man känner hur lite man faktiskt kan göra och ändå sätta 15 byten i varje. Så, vi laborerar lite för att stärka upp vårt samspel och vår kommunikation. Jag ÄLSKAR verkligen att jobba med Dorano, han är min perfect match!

KOMMENTARER  1. Emma

    Härligt! 😊
    Undrar så hur det går med Bizet? Träffar du henne något? 😃

  2. Malin

    Är tanken att du ska ha Dorano endast som din U25-häst och sedan sälja eller kommer du att fortsätta att ha honom som senior också?

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg