Meny
Sök

Mina produkter till smörjning 


Får ofta frågor om vilka produkter jag använder i stallet, både till utrustningen och till hästarna. Här ser ni alla produkter jag använder till smörjning! Den längst till vänster är en putskräm från Sprenger för att få sporrar, bett och stigbyglar skinande rena. Effax-produkterna använder jag till träns, kandar, stövlar, skor etc. Till min Equipesadel använder jag Equipes egna läderprodukter, Soft Clean torkar jag av med då och då och oljan använder jag bara ibland för att verkligen återfukta lädret på djupet. 

Det viktigaste med lädervård är att inte använda produkter med glycerin i, vilket typ de flesta lädervårdsprodukter gör konstigt nog! Glycerin får lädret att se blank ut direkt efter applicering men i långa loppet kapslar det in smuts i lädrets porer som sedan leder till att lädret spricker. Ingen av produkterna ovan innehåller glycerin :) Kolla på din lädertvål om den gör det, i så fall hade jag bytt ut den illa kvickt!

KOMMENTARER 1. MalinKalin.blogg.se

  Bra tips! :)

 2. Anna

  De sadelmakare jag pratat med rekommenderar glycerintvål till lädret.
  Hippson hade ett test av lädertvålar för flera år sedan. Där rekommenderas också glycerintvål och stübbens glycerintvål blev bäst i test.
  På effax produkt står det att det är ett minus att den torkar ut lädret.
  Har även hört att olja ska man helst inte använda alls, möjligen en gång per år.
  Och lädertvål på ridstövlar är ett big no! Endast skokräm och fuktig trasa.
  Så vi är inte alls överens om hur lädret ska skötas 😉😊

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg