Meny
Sök

Redan torsdag?!


Herregud den här veckan rusar iväg. Jag åt middag med två kompisar i stan igår och sov därför hos mamma. Tjejerna jag åt med är båda vegetarianer och det bjöds på en så himla god “köttfärssås” med quornfärs. Gud så god den var! Jag som försöker äta mer och mer vegetariskt blev så glad att hittat ett nytt sätt att äta köttfärssås på som verkligen var gott. Det är nog den biten som skrämmer mig mest med att äta mer vegetariskt, att inte komma på några goda/roliga recept att laga. Jag menar, halloumi är gott men kanske inte sju dagar i veckan 😉 Nu fick jag ännu ett recept till min samling!

Nu på morgonen har jag åkt ut till Ekerö igen och gjort några ärenden på vägen. Bland annat hämtat ut mina nya stövlar som jag var sååå taggad på att testa, men så har dom skickat storlek 37 istället för 39… Suck vad tråkigt :( Tur att jag har mina tävlingsstövlar så jag har något att rida i så länge men dom vill jag ju helst inte slita på så mycket. Under EM i Göteborg får jag byta/lämna tillbaka stövlarna som jag hämtade ut idag!

Nu ska jag ner till stallet! Bizet ska ridas och Delicato ska få sig en skogspromenad. Mys! Förresten, tack för åsikterna gällande att klippa av eller behålla Delicatos ofrivilliga tuppkam. De flesta tyckte att jag skulle låta den växa ut en gång för alla så jag gör så! Ni får stå ut med tuppkammen på några bilder framöver bara hehe 😉

 

KOMMENTARER 1. m-l

  Föredömligt att du visar att du äter mycket vegetariskt!

 2. Amanda

  Går kanske inte än på en vecka eller två, men så fort du har lite längd på tussen, fläta ner den, eller ännu hellre fläta ihop den med manen. Annars har dom gärna en tendens att stå rakt upp föralltid 😂

 3. Lisa

  Jag har varit (lakto-ovo) vegetarian sedan jag var 13 och jag kan säga att man vänjer sig. Quorn och soja finns i många olika utföranden (köttbullar, färs, bitar, filéer, nuggets osv) och är både nyttigt och gott. Numera äter jag dessutom allt mer veganskt, kanske 8/10 ggr. Är med andra ord inte där än men om en månad eller två är jag nog det. Däremot kan jag i och med ridsporten inte leva veganskt (pga läder) men det är alltid nått :)

  I mina ögon förstorar man ofta övergången till en allt mer vegetarisk/vegansk kost och motiverar det med “det verkar så svårt”. Det är verkligen inte det! Det finns gott om alternativ som ‘ersätter’ t.ex. mjölk- och köttprodukter. Jag är SUPERKRÄSEN (asså verkligen extremt kräsen) och jag kan vara det liksom. Har t.o.m. börjat älska mat som jag tidigare har sagt nonononono till och smoothie gjord med Planti soygurt som bas är numera en favorit. Dessutom behöver man ju inte vara ‘komplett’ vegan för att äta veganskt! Som vegetarian fick jag ofta frågan “varför beställer vegansk mat om du bara är vegetarian?” – jo för det är bra!

  Prova detta, är nog min paradrätt numera! (med bulgur, mums)
  https://www.ica.se/recept/caponata-med-aubergine-och-paprika-722162/z

 4. M

  Fast halloumi är inte vegetariskt.
  Vegetarisk kost är helt animalfri. Vegan är en livsstil. Inge animaliska produkter alls. Det här är lakto-ovo vegetariskt.

x

Uppdaterar varukorgen..

x

Toppresultat

Produkter

Blogg